Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Sıcak Hava Kalp Krizi Riskini Arttırıyor!

Yapılan araştırmalar, sıcak dalgalarının kalp krizi riskini arttırdığını ortaya koydu. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor.

Sıcak Hava Kalp Krizini Tetikliyor

Uzmanlar, vücut ısısını dengelemek için sıcak havalarda kalbin daha hızlı çalıştığını belirtiyor. Sıcak hava, deri altındaki damarları genişleterek kan akışını artırır. Bu durum kalbin normalden daha fazla çalışmasına yol açar ve özellikle kalp-damar hastalığı olan kişilerde risk oluşturabilir.

Kalp damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetersizliği veya by-pass geçmişi olan kişilerde riskin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Sıvı ve Mineral Kaybı Riski

Terleme ile birlikte vücuttan su ve tuzun kaybolduğunu vurgulayan uzmanlar, yeterli sıvı alınmazsa tansiyon düşüklüğü, bayılma ve ciddi ritim bozukluklarının yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Egzersiz ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak yaz günlerinde yoğun fiziksel aktivitenin kalp krizi riskini artırabileceğine dikkat çeken uzmanlar, spor yaparken güneşin en dik olduğu saatlerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, ilaçların düzenli kullanımı, yeterli sıvı tüketimi ve aşırı fiziksel aktivitelerin sıcak saatlerde yapılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Belirtileri Ciddiye Alın

Eğer nefes darlığı, göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi gibi belirtiler hissedilirse vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği üzerinde duruluyor. Özellikle kalp hastaları ve ileri yaş grubundaki bireylerin dikkatli olması gerekiyor.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Kuru göz hastalığında steroid kullanımına dikkat

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tunç, kuru göz hastalığında, sorunun nedenine göre kişiye özel tedavinin şart olduğunu belirtti.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Psikolog olan bir hastane çalışanı için ‘icap nöbeti’ davası açan sendika, mahkemeyi kazandı. 

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir