Bursa Teknik Üniversitesi’nde Havacılık ve Savunma Günleri Başladı

Bursa Teknik Üniversitesi Uzay Havacılık ve Savunma Günleri

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu öğrencileri tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Havacılık ve Savunma Günleri başladı.

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi G Blok’ta gerçekleşen etkinliğin açılışında Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin genç, dinamik ve güçlü bir şekilde birçok alanda önemli başarılar elde ettiğini vurguladı. TÜBİTAK projelerindeki artışın yanı sıra AR-GE çalışmaları ve proje günleri gibi faaliyetlerin yanı sıra “sorun çözüm pazarı” gibi etkinliklerin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Üniversitenin öğrenci odaklı bir yaklaşıma sahip olduğunu belirten Çağlar, “Öğrenciyi merkeze alan bir üniversite olarak tanınıyoruz. Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğumuzu tebrik ediyorum. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu organizasyonda ülkemizin önemli temsilcilerini ağırlıyorlar. Bu yıl TUSAŞ, Kale Savunma, Hexagon gibi birçok firma burada olacak. Bu değerli firmaların tecrübelerini ve katkılarını dinlemek mümkün olacak. Havacılık ve Savunma Günleri’nin başarılı geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Topluluğun Yönetim Kurulu Üyesi Alperen Karabudak, topluluk olarak çeşitli kategorilerde insansız hava araçları geliştirdiklerini anlattı. Dikey iniş kalkışlı, sabit kanat ve döner kanat olmak üzere farklı İHA kategorilerinde projeler geliştirdiklerini belirten Karabudak, “Havacılık ve Savunma Günleri gibi etkinliklerle üniversite öğrencilerinin havacılık ve savunma sanayiine olan ilgilerini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

BTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Alperen Burak Temiz ise etkinliğin havacılığa ilgi duyan gençlere fırsatlar sunduğunu söyledi. Etkinlikte, topluluk üyeleri tarafından kurulan stantlarda pilotluk simülasyonu ve geliştirdikleri insansız hava araçları tanıtıldı.

Havacılık ve savunma sanayisinde tanınmış birçok firmanın temsilcisi, 3 gün boyunca öğrencilerle buluşarak konferanslar verecek.

Related Posts

Yapay zeka yetkinlik belgelendirme modeli

Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Yapay Zeka Yetkinlik Olgunluk Modeli (YZ-YOM), Zeka Araştırma ve Yetkinlik Belgeleme Merkezi’nde hayata geçirilecek.

2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme süreci başladı. Peki, 2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

2025 ALES/1 sonuç tarihi ne zaman? ALES/2 ne zaman?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 13 Nisan’da uygulandı ve sınava katılan adaylar sonuç tarihini araştırmaya başladı. Peki, 2025 ALES/1 sonuç tarihi ne zaman? ALES/2 ne zaman?

Küçük Asya Umay, Babasıyla Birlikte Trafik Denetimi Yaptı

Küçük Asya Umay trafik polisi babasıyla beraber denetim yaptı Çocuk Bayramında babasıyla beraber trafik polisliği yaptı -Trafik polisi babasıyla denetim yapan Asya Umay, hız sınırını aşan sürücüye ceza kesti ÇANAKKALE – Çanakkale’de polis memuru …

Faysal Soysal’ın üçüncü şiir kitabı rafta: ‘Gökyaşı’ okurunu bekliyor

Soysal’ın Ebabil Yayıncılık tarafından yayımlanan iki bölümlük kitabında, son on yılda kaleme aldığı toplamda 52 şiiri yer alıyor. Soysal, modern zamanlarının ruhlarımızda yarattığı yorgunluktan, değişen dünya dinamiklerinin içsel sorgulamalarına …

Çörek Otu ve Timokinon: Kanser Tedavisinde Yeni Umut

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmada, çörek otunun etken maddesi timokinonun, kemoterapi ve radyoterapi süreçlerine eklenmesiyle kanser hücrelerini önemli oranda yok ettiği belirlendi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir