En çok para kazanan üniversite bölümleri açıklandı, bu lisans programlarını okuyan zengin oluyor

Üniversite tercih dönemi ile ilişkili bir istatistik yayınlandı. TÜİK en yüksek maaşa sahip lisans bölümlerini açıkladı. Ortalama kazancın en yüksek olduğu lisans bölümleri arasında ilk sırada pilotaj yer alıyor.

Listenin ikinci sırasında ise matematik mühendisliği bölümü var. Bu bölümü bitirenler Türkiye’de doktorlardan bile çok para kazanıyorlar.

Üçüncü sıraya girdiğimizde uçak mühendisliği bölümünü görüyoruz. Uçak mühendisliği bölümünü okuyanlar ülkemizde THY Teknik gibi alanlarda ter döküyor ve ciddi paralar kazanıyor.

Son dönemde fabrikalarda yaygınlaşan otomasyon işleyişi bu bölümü de öne çıkarmış durumda. En çok para kazanan dördüncü lisans bölümü kontrol ve otomasyon mühendisliği.

Listenin beşinci sırasında gemi makineleri ve işletme mühendisliği karşımıza çıkıyor. Mezun sayısı az olduğu için bu bölümü bitirenler güzel paralar kazanabiliyorlar.

Havacılık ve uzay mühendisliği üniversite de en zor bölümlerden biri olarak tabir ediliyor. Fakat bu bölüm en çok para kazanan lisans programları sırasında 6. Sıradan ilk 10’a girmiş durumda.

Üniversitede son yıllarda popüler olan havacılık elektrik ve elektroniği bölümü de en çok para kazanan lisans bölümlerinden biri. 7. Sıradan listeye giriyor.

Genel olarak en çok para kazanan bölümlerin uçaklarla alakalı olduğunu görüyoruz. Zira sekizinci sırada karşımıza çıkan uçak bakım ve onarım bölümü de bunu doğruluyor.

Dokuzuncu sırada yine gemilerle ilgili bir bölüm var. Gemi inşaatı ve gebmi makineleri mühendisliği.

Evet üniversite lisans programların en çok para kazanan ilk 10 bölümden sonuncusu ise elektronikvehaberleşmemühendisliği.

Bonus: Pek çok kişi doktorların yani tıp bölümünden mezun olanların bu listede kaçıncı sırada olduğunu merak edebilir. Tıp, en çok para kazanan lisans programları arasında 25. Sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir