Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Kafein Tüketimi İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alman Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü’nden (BfR) Biyolog Dr. Anke Ehlers, kafein tüketimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ehlers’a göre, kafeinin orta düzeyde alınması uyarıcı ve olumlu etkiler sağlayabilir. Ancak yüksek dozlarda alınması halinde terleme, kaygı ve kalp ritmi bozuklukları gibi sorunlara yol açabilir.

Özellikle hamilelikte kafein tüketiminin fetüs gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirten Ehlers, gıda takviyelerinden yüksek dozda kafein alımının ölümcül olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sağlıklı yetişkinler için güvenli kabul edilen tek bir kafein dozu 200 miligrama kadar olup, yaklaşık olarak iki fincan kahve veya dört fincan çayın karşılığına denk gelmektedir. Ancak her bireyin kafeine karşı duyarlılığı farklılık gösterebilir ve zamanla tolerans gelişebilir.

Çocuklar ve ergenlerde güvenli kafein miktarı vücut ağırlığıyla doğru orantılı olarak belirlenmektedir. Bu nedenle, bir çocuğun vücut ağırlığının her kilogramı için günlük 3 miligram kafein alımının uygun olduğu önerilmektedir.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Kuru göz hastalığında steroid kullanımına dikkat

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tunç, kuru göz hastalığında, sorunun nedenine göre kişiye özel tedavinin şart olduğunu belirtti.

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Psikolog olan bir hastane çalışanı için ‘icap nöbeti’ davası açan sendika, mahkemeyi kazandı. 

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir