Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Icap Nöbeti Davası Sonuçlandı: Psikolog Hastane Çalışanına Ücret Ödenmesi Kararlaştırıldı

Türk Sağlık Sen Sendikası, bir hastanede psikolog olarak görev yapan bir çalışanları için açtığı ‘icap nöbeti’ davasını kazandı. Kocaeli’de bir hastanede görev yapan psikologun, çocuk izlem merkezinde adli görüşmeci olarak icap nöbeti tuttuğu sürelerin ücretlerinin ödenmesi talebi reddedilmiş, buna karşı sendika mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme, 657 Sayılı Kanunun Ek 33. Maddesine göre icap nöbeti sürelerinde ücret ödenmesi gerektiğine hükmetti ve sendikanın talebini haklı buldu. Bu kararla, sağlık çalışanlarının icap nöbetlerinde yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılması ve haklarının korunması ön plana çıktı.

Genel Başkan Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, icap nöbetlerine ilişkin yaşanan sorunların artık kökten bir çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Mahkeme kararının, icap nöbeti ücretlerinin ödenmesi gerektiğini bir kez daha doğruladığını belirtti ve sağlık çalışanlarının haklarının korunması gerektiğine dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Tohumlardan elde edilen yağlar gerçekten sağlığa zararlı mı?

Kolza yağı ve ayçiçek yağı son dönemde, zararlı etkilerine yönelik iddialar nedeniyle tartışılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir